Antifouling

Wat is antifouling?

Antifouling is een soort verf speciaal gemaakt voor de onderkant van uw schip, dus onder de waterlijn. De antifouling voor uw boot zorgt ervoor dat de oppervlakte minder snel aanslag krijgt waardoor de onderkant glad blijft. Hierdoor wordt de ontwikkeling van schimmels en aanslag verminderd en zal uw schip minder onnodig gewicht dragen. Dit zal resulteren in een verlaging van het brandstofverbruik en een vermindering van corrosie. Antifouling kopen is dus een goede investering omdat het de levensduur van andere materialen verlengt.

Lees meer

Antifouling aanbrengen

Antifouling aanbrengen klinkt makkelijker dan gedaan, ondanks dat antifouling aanbrengen lijkt op verven zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Antifouling is een chemische stof  waarbij contact met de huid zorgt voor irritatie. Wij adviseren dus om altijd handschoenen aan te doen wanneer u antifouling aanbrengt. Wij bieden een antifouling verfrolset aan waarbij alle spullen geleverd worden die nodig zijn om antifouling op een goede manier aan te brengen. De antifouling heeft een dag nodig om te drogen. Wij raden u aan uw boot weer binnen 2 weken in het water te leggen omdat teveel blootstelling met lucht en regen niet goed is voor de stof. 

Antifouling verwijderen

Antifouling verwijderen was vroeger een hele klus. U moest dan de onderkant van uw schip schuren om de antifouling als het ware eraf te slijten. Dit was een moeilijke en onveilige oplossing omdat hierdoor chemische stoffen vrijkwamen die u beter niet kan inademen. Gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijker door het aanbrengen van antifouling verwijderaar. Antifouling verwijderaar brengt u aan op de laag antifouling en dit laat u even inweken. Na het inweken kan u de antifouling dan makkelijk eraf schrapen met een plamuurmes.

Er zijn 19 producten.

Item 1-19 van 19 in totaal item(s)

Actieve filters