Ankeren

Wanneer wordt een anker gebruikt?

Op een plek waar u niet mag afmeren kan een anker gebruikt worden. Echter moet u dan wel opgeletten dat er geankerd mag worden. Zo mag u niet ankeren bij bruggen en in de buurt van visnetten.

Lees meer

Waar moet ik op letten bij het kopen van een anker?

Waar vooral op gelet moet worden bij het kopen van een anker is de grootte en zwaarte van uw boot en de soort bodem waar u wilt ankeren. Een anker voor een sloep hoeft namelijk niet zo zwaar te zijn als een anker voor een schip. Ook de bodem is bepalend voor het soort anker wat nodig is. Zo is voor een zachte bodem een zwaarder anker nodig. Wij adviseren per anker wat geschikt is voor welke boot wat betreft grootte en zwaarte.

Heb ik nog anker accessoires nodig?

Zonder ankerlijn, ankertouw of ankerkettingen is uw anker eigenlijk onbruikbaar. Deze accessoires zijn nodig om het anker omhoog te halen en aan uw boot vast te maken met een ankerverbinder. Om het anker gemakkelijker omhoog te halen is een ankerrol of boegrol aan te raden.

Mocht het anker wat u gebruikt te zwaar zijn is een ankerlier handig. Ankerlieren zijn apparaten die een anker omhoog kunnen halen met behulp van een motor. Een elektrische ankerlier is erg ideaal als het anker erg zwaar is, of als u extra gemak wil.

Nog een onmisbaar anker accessoire is een ankerboei. Een ankerboei, ook wel meerboei genoemd, is een boei die bevestigd is aan een anker om aan andere bestuurders en zwemmers aan te geven dat er een anker in de buurt is.

Er zijn 140 producten.

Item 1-96 van 140 in totaal item(s)

Actieve filters