Accu's

Wat is het nut van een accu op een boot?

Een accu zorgt ervoor dat u stroom heeft op uw boot. Deze stroom is nodig om bijvoorbeeld de verlichting aan te houden of uw motor te starten. Er zijn verschillende soorten accu’s op een boot.

Wat voor verschillende accu’s zijn er?

Er zit verschil tussen een accu waarmee u alleen uw boot opstart en een accu die langdurig stroom levert. De algemene accu’s die wij aanbieden zoals de Vetus accu en sportline accu zijn 12v accu’s. Deze accu’s kunnen verschillen in het batterijcapaciteit. De batterijcapaciteit, in ampère-uur (ah), zegt hoeveel stroom een accu per uur kan afgeven. Het is dus belangrijk te onderzoeken welke batterijcapaciteit bij uw boot past.

Lees meer

Een Lithium accu is een accu met over het algemeen hoge capaciteit en goede kwaliteit. Lithium accu’s zijn over het algemeen wat duurder, maar dat haalt u er zo uit door de lange levensduur en de goede kwaliteit. Zo verkopen wij lithium accu’s van Jarocells. Jarocells maakt accu’s van hoogwaardige kwaliteit die ook nog eens een portable uitvoering hebben. Ook heeft Jarocells een app ontwikkeld waarbij u altijd kan checken hoe vol de accu is en hoe uw stroomverbruik is!

Er zijn ook volledige accusystemen zoals Victron en Mastervolt aanbieden. Deze systemen bestaan uit zowel acculaders als omvormers die naadloos op elkaar aansluiten. Zo kan u kiezen voor een Mastervolt acculader met een Mastervolt omvormer zodat u gemakkelijk al uw apparaten van stroom kan voorzien.

Een jumpstart accu is er speciaal voor gemaakt om uw boot mee te starten. Het fijne aan jumpstarts is dat ze erg makkelijk te dragen zijn en weinig ruimte innemen.

 

Wat heb ik nog meer nodig?

Om een accu goed te laten werken zijn er nog wat andere spullen nodig. Zo is een omvormer echt een must, want hierdoor kan u apparaten die een andere voltage nodig hebben laten omvormen naar het voltage van de accu.

Een acculader is nodig om uw accu op te laden wanneer deze geen stroom meer bevat. Wilt u meerdere acculaders tegelijk opladen? Dan kan u een accuscheider aanschaffen.

Wat ook absoluut een must is, is een accubak. Deze beschermt uw accu tegen water zodat de accu langer meegaat.

adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Er zijn 277 producten.

Item 1-96 van 277 in totaal item(s)

Actieve filters