Reddingsvesten

Wat is het verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest?

Het verschil tussen een zwemvest en een reddingvest zit eigenlijk al in de naam: een zwemvest is bedoeld om mee te zwemmen en een reddingsvest is bedoeld om iemand veilig te houden. Een zwemvest zorgt ervoor dat u blijft drijven, echter houdt het u niet per se in een veilige positie. Een reddingsvest doet dit wel. Wanneer u een reddingsvest aan heeft kan u niet verdrinken.

Lees meer

Is een reddingsvest verplicht?

Ja! De waterpolitie ziet erop toe dat u reddingsvesten aan boord heeft. Zwemvesten zijn dan niet goed genoeg, het moeten echt reddingsvesten zijn. Zorg er dus voor dat u altijd een reddingsvest aan boord heeft voor uw eigen veiligheid en voor het voorkomen van boetes.

Waar dienen reddingsvesten en zwemvesten nog meer voor?

Wanneer u wilt zwemmen met uw kinderen zijn kinderzwemvesten ideaal. Kinderen die nog niet kunnen zwemmen, maar het wel willen leren kan u het best kinderzwemvesten geven zodat ze zwemvrijheid krijgen. Uw baby daarentegen kan u beter een reddingvest geven. Een reddingsvest voor een baby zorgt ervoor dat uw baby veilig het water in kan, natuurlijk wel onder toezicht. Een hondenzwemvest kan ook handig zijn mocht uw hond van zwemmen houden. Wij hebben verschillende soorten reddingsvesten beschikbaar. Dus wanneer u op zoek bent naar kinderzwemvesten, een reddingsvest voor uw baby of een hondenzwemvest dan zit u hier op het juiste adres.

Waar wordt een drijfpak voor gebruikt?

Een drijfpak is een pak wat u aan kan doen om te blijven drijven en is bij uitstek handig wanneer u stabiel in het water moet kunnen blijven. Zo wordt een drijfpak vaak gebruikt bij het zeevissen.

Er zijn 68 producten.

Item 1-68 van 68 in totaal item(s)

Actieve filters