Zeilsport

Welkom op de zeilsport afdeling van Bootplus! Op deze pagina kan u veel artikelen vinden ten behoeve van zeilsport. Mocht u op zoek zijn naar een zeilsport winkel, dan zit u hier goed! Wij verkopen hier alle zeilsport accessoires, van windvanen tot zeilen en toebehoren voor verschillende zeilboot types.

Lees meer

Welke zeilboot types zijn er?

Er zijn verschillende zeilboten die allemaal andere eigenschappen hebben. De bekendste zeilboten zijn de Optimist zeilboot, de Laser zeilboot en de 420 zeilboot.

De Optimist zeilboot is een jeugdzeilboot die vaak wordt ingezet om kinderen te leren zeilen. De boot is namelijk erg klein en is zelfs gemakkelijk zelf te bouwen. Kinderen mogen meedoen aan wedstrijden in de Optimist boot totdat ze 15 zijn, daarna stappen ze over op een jeugdzeilboot. 

De Laser zeilboot is zo’n jeugdzeilboot. De laser is de meest gebruikte jeugdzeilboot omdat deze boot voor iedereen toegankelijk is. Het gewicht is namelijk voor iedereen erg aangenaam.

De 420 zeilboot is ook een jeugdzeilboot. De 420 is een boot voor 2 personen waardoor de 420 zeilboot anders is dan de Laser zeilboot. Zo is de boot groter en zwaarder. Het is een van de populairste jeugdboten omdat de 420 zeilboot goed te besturen is.

Op onze zeilsport pagina verkopen wij zeilen en andere accessoires voor de Optimist, Laser en 420 zeilboot.

Wat zijn windvanen?

Windvanen dienen als hulpmiddel zodat de windrichting snel en makkelijk bepaald kan worden. Meestal zijn windvanen gemaakt van een stevige stof die de wind goed opvangt. Windvanen zitten meestal bovenop de mast van een zeilboot zodat de windvaan direct in contact staat met de lucht.

Welke valstopper is geschikt voor mijn zeilboot?

Een valstopper is een systeem waardoor u de vallen van de zeilboot kan vasthouden in dezelfde positie. Bij een valstopper moet u vooral letten op de dikte van uw vallen. Per valstopper geven wij aan voor welke lijn maat de stopper geschikt is zodat u altijd zekerheid heeft dat u de goede koopt.

Wat houdt rigging in?

Rigging, ook wel tuinbeslag genoemd, slaat op het systeem van touwen, kabels en kettingen die de masten van en zeilboot ondersteunen en waardoor je de zeil kan verplaatsen. Wij verkopen veel artikelen die de rigging van uw boot kunnen ondersteunen!

Er zijn 799 producten.

Item 1-96 van 799 in totaal item(s)

Actieve filters