Verlichting

Boot verlichting is belangrijk. Niet alleen zorgt het ervoor dat u gezien wordt wanneer u in de nacht gaat varen, ook zorgt het ervoor dat u andere vaarders ziet. Buiten deze zoeklichten en schijnwerpers is dekverlichting ook een must. Deze verlichting zorgt ervoor dat u op uw eigen boot goed kan zien en dus  bijvoorbeeld niet zomaar struikelt. Kortom verlichting op uw boot is onmisbaar.

Lees meer

Gezien worden op uw boot

Om gezien te worden op uw boot zijn zoeklichten, schijnwerpers en boeglichten nodig. Zoeklichten en schijnwerpers op een boot worden gevoerd in de mast en dienen als verlichting op een boot. Een boeglicht zit vast op de voorkant van uw boot en waarmee u genoeg licht uitstraalt.

Om zelf gezien te worden is onderwaterverlichting handig. Dit is felle verlichting die op de zijkant van uw boot zit en zo het water rondom uw boot goed verlicht. Zo kunnen andere boten u gemakkelijk zien.

Dekverlichting

Dekverlichting is geen overbodige luxe wanneer u vaak in de nacht vaart of zelfs slaapt in uw boot. Wat betreft dekverlichting zijn er een aantal keuzes te maken. Er zijn verschillende soorten dekverlichting die vooral verschillen in felheid, uiterlijk en gebruik.

Wanneer u een fel deklicht op uw boot wil hebben is LED dekverlichting aan te raden. LED verlichting is feller dan normaal licht en ziet er ook mooi uit vanwege de witte kleur.

Wanneer u uw boot mooi wilt aankleden is decoratie dekverlichting geschikt. Deze verlichting is speciaal ontworpen zodat het een mooi uiterlijk heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld lantaarns te verkrijgen die fel licht bieden.

Interieurverlichting is verlichting die bedoeld is voor in uw boot. Mocht uw boot bijvoorbeeld een slaapkamer hebben, dan is verlichting fijn. Buiten moderne led lichten zijn er ook olielampen. Door olielampen krijgt uw kamer een traditionele uitstraling terwijl de kamer ook goed verlicht is. Ook zijn dimmers beschikbaar zodat u zelf kan bepalen hoe fel het licht moet zijn in de kamer. Dimmers kunnen zorgen voor veel sfeer.

Kan ik het lampje in mijn bootverlichting makkelijk verwisselen?

Mocht uw verlichting het niet meer doen, dan zou het kunnen dat het lampje kapot is. Geen zorgen, meestal kan u dit lampje makkelijk verwisselen. Zorg er altijd voor dat u reservelampjes bij de hand heeft zodat gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.

Er zijn 125 producten.

Item 1-96 van 125 in totaal item(s)

Actieve filters