Pompen & Impellers

Welkom op de pompen en impellerspagina van Bootplus. Op deze pagina kan u veel verschillende pompen en impellers vinden. Zo verkopen wij hier onder andere bilgepompen, impellerpompen en lenspompen, maar ook accessoires voor uw pomp.

Lees meer

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een bilgepomp?

Bij het aanschaffen van een bilgepomp is de capaciteit de grootste afweging. De vuistregel hierbij is hoe groter uw boot, hoe groter de capaciteit moet zijn. Heeft u echter een kleine zeilboot, dan is een handpomp vaak goed genoeg.

Wat is een impellerpomp?

Een impellerpomp ziet erop toe dat de motor koel blijft. Het fijne aan een impellerpomp is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Simpelweg jaarlijkse controle en na een paar jaar de impeller vervangen is genoeg. Wanneer u dus investeert in een goede impellerpomp zal u hier lang plezier van hebben.

Impeller vervangen

Wanneer een impeller kapot is raden wij u aan het te vervangen, uw motor zal het namelijk niet meer doen zonder impeller. Echter, is er ook een periode voor het stukgaan wanneer de impeller alleen versleten is. Dat uw impeller versleten is kan u herkennen aan het koelwatertemperatuur dat te hoog is. Wanneer u een nieuwe impeller wil installeren moet u ook letten op het materiaal van de pomp. Een impeller van neopreen is geschikt voor motorkoeling bij zoet of zout water. Een impeller van nitril is geschikt voor bilgepompen en wanneer er sprake is van erg vervuild water. Polyurethaan is geschikt voor een ballast pomp.

Wat is een lenspomp?

Een lenspomp is een pomp die water uit uw boot kan pompen. Lenspompen worden vaak ingezet bij kleinere boten vanwege de lagere prijs en capaciteit. Lenspompen kunnen dienen als handpompen waarbij u zelf het water uit uw boot moet pompen. Als u op zoek bent naar meer gemak dan kan u nadenken over het aanschaffen van een elektrische lenspomp waarbij het wegpompen van het water helemaal vanzelf gaat!

Er zijn 302 producten.

Item 1-96 van 302 in totaal item(s)

Actieve filters