Persoonlijke Uitrusting

Waar dient uitrusting voor op een boot?

Uitrusting op een boot zijn spullen die bijdragen aan de veiligheid en plezier van het varen. Uitrusting zijn spullen die je zelf gebruikt, zoals een hoofdlamp, een verrekijker of een droogzak. Uitrusting is onmisbaar voor op een boot. Wanneer u goed voorbereid bent met een goede uitrusting is varen een stuk veiliger.

Lees meer

Welke uitrusting is onmisbaar voor uw veiligheid?

Onmisbaar voor de veiligheid zijn hoofdlampen, messen en andere tools. Een led hoofdlamp is zeer belangrijk als u in de nacht vaart. Met een hoofdlamp kan u namelijk altijd goed zicht houden terwijl u uw handen vrijhoudt. Messen zijn altijd belangrijk op uw boot. Mocht een touw vast blijven haken dan kan u die doorsnijden met een mes.

Welke uitrusting is verder nog belangrijk?

Mocht het warm weer zijn, dan is een cap, pet of muts heel belangrijk, dit draagt u dan zodat u niet te veel last krijgt van de zon.

Droogzakken en waterdichte containers zijn ook belangrijk op een boot. Mocht u elektronica, kleding of andere spullen mee willen nemen die niet nat mogen worden dan doet u die in een droogzak of een container. Een droogzak en een container zijn goedkope oplossingen om uw spullen droog te houden.

Een verrekijker kopen verrijkt uw beleving van het varen. Met een verrekijker kan u in de verte kijken. Zo kan u bijvoorbeeld vogels spotten die aan de kade zitten.

Als laatste raden wij u aan altijd  wateralmanak aan boord te hebben. In de ANWB wateralmanak staat de regelgeving van het varen in Nederland en België. Een wateralmanak is verplicht en voorkomt het krijgen van onnodige boetes.

Er zijn 41 producten.

Item 1-41 van 41 in totaal item(s)

Actieve filters