Navigatieverlichting

Wat is navigatieverlichting?

Navigatieverlichting is verlichting die nodig is wanneer u vaart in de nacht. Door navigatieverlichting op uw boot te hebben kunnen andere boten zien welke richting u op vaart en daardoor is het goed voor de veiligheid. Navigatielicht is in sommige gevallen verplicht. Wanneer u een zeilboot heeft die groter is dan 7 meter maar kleiner is dan 20 meter dan is heklicht en boordlicht verplicht. Wanneer u een motorboot heeft die groter is dan 7 meter maar kleiner is dan 20 meter dan is heklicht, boordlicht en toplicht voor uw boot verplicht.

Lees meer

Heklicht op uw boot

Heklicht is navigatieverlichting die zich op de achterkant van uw boot bevindt. Vaak is heklicht wit. Een heklicht is verplicht wanneer uw boot groter is dan 7 meter.

Boordlicht

Boordlicht is licht dat aan de voorkant van uw boot zit. Boordlicht moet uit twee kleuren bestaan, groen aan de linkerkant en rood aan de rechterkant. Dit heeft als functie dat andere boten dan zien welke kant u op vaart. Boordlicht is verplicht wanneer uw boot groter is dan 7 meter.

Toplicht op uw boot

Toplicht is licht wat zich aan de bovenkant van uw boot bevindt. Dit licht is verplicht wanneer u een motorboot heeft en deze groter is dan 7 meter.

Er zijn 117 producten.

Item 1-96 van 117 in totaal item(s)

Actieve filters