Luiken & Inbouwkasten

Wat voor luiken kom ik tegen op een boot?

Afhankelijk van hoe de boot gebruikt wordt zijn er verschillende soorten luiken geschikt voor op een boot. Als u een boot bezit die meerdere niveaus heeft, is een vluchtluik, ventilatieluik of dekluik veelvoorkomend.

Lees meer

Een  ventilatieluik dient als een raam die je kan opendoen om frisse lucht binnen te krijgen. Een vluchtluik dient ook als raam, maar tegelijkertijd kan je hier vluchten indien nodig. Iets kleinere luiken zijn patrijspoorten, dit zijn elegante ramen in de zijkant van de boot. Ook patrijspoorten komen vaak voor op een boot. Patrijspoorten zorgen voor veel natuurlijk licht in uw boot waardoor er een huiselijke sfeer ontstaat.

Freeman marine luiken zijn bijzonder stevige luiken gemaakt van aluminium. Deze luiken zijn speciaal bedoeld om geen water door te laten en tegen veel druk te kunnen. Zo zijn de stevige luiken perfect voor vissersboten of andere werkboten.

Andere luiken die veel voorkomen zijn inbouwkastjes voor op uw boot. Zo is een brandblusser aan boord belangrijk, maar moet deze wel goed beschermd worden, dat kan door middel van een inbouwkastje. Een waterdichte toiletrolhouder is ook geen overbodige luxe. Nog een andere bekende vorm van een luik is een inspectieluik.

Wat is een inspectieluik?

Een inspectieluik is een luik die gebruikt wordt om een ruimte die normaal gesloten moet zijn toch af en toe te openen. Een inspectieluik wordt bijvoorbeeld bij de brandstoftank gebruikt zodat u altijd even kan checken of er genoeg brandstof is zonder dat de tank open en bloot ligt.

Er zijn 58 producten.

Item 1-58 van 58 in totaal item(s)

Actieve filters