Afdekzeilen

Wat is een afdekzeil?

Een afdekzeil is een zeil dat wordt gebruikt om een boot mee af te dekken. Door een afdekzeil te gebruiken zorgt u ervoor dat uw boot beter beschermd wordt tegen het weer zoals regen, maar ook zonlicht. Ook is het veiliger om uw boot te vervoeren met een afdekzeil. Het is belangrijk bij een afdekzeil dat het goed om uw boot past.

Lees meer

Wat voor verschillende afdekzeilen zijn er?

Het is belangrijk bij afdekzeilen dat ze uw boot goed beschermen. De fitting is dus bovenal belangrijk, maar ook de sluiting is belangrijk. Als u een afdekzeil zoekt die goed om uw boot sluit dan is een dekzeil de beste keus. Het fijne aan dekzeilen voor een boot is dat ze een beetje rek hebben en ringen aan de onderkant waardoor het dekzeil makkelijk te bevestigen is aan uw boot.

Er zijn ook dekzeilen voor een rubberboot. Deze dekzeilen zijn speciaal gemaakt om rubberboten goed af te dekken.

Een dekkleed is een zeil waarmee u uw hele boot bedekt. Deze zijn goedkoper omdat ze geen stretch hebben waardoor ze minder goed sluiten.

Boothoes voor bootonderdelen

Mocht u niet uw hele boot willen afdekken, dan zijn boothoezen voor bootonderdelen erg geschikt. Een boothoes beschermt een individueel onderdeel van uw boot zoals een propeller, mast of een stuurstoel. Boothoezen sluiten erg goed en rekken ook een beetje mee.

Uw afdekzeil goed vastmaken

Een afdekzeil goed vastmaken is belangrijk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Een dekzeil moet namelijk strak om een boot heen zitten omdat er anders veel water op het dekzeil kan liggen. Om een afdekzeil goed strak te houden zijn er verschillende afdekzeil accessoires geschikt.

De goedkoopste oplossing zijn ballastzakjes voor dekzeilen. Dit zijn zandzakjes die bevestigd kunnen worden aan de onderkant van een afdekzeil om het zeil naar beneden te trekken.

Een oplossing die gebruiksvriendelijker is, is een zuignap systeem. Deze makkelijk te vervoeren zuignappen kunnen bevestigd worden aan het afdekzeil en het afdekzeil vastmaken aan de boot.

Mocht u zeker willen weten dat er geen water op het zeil komt te liggen, dan is een dekzeilpaal handig. Dit zijn uitschuifbare palen die het zeil omhoog houden en ondersteunen.

Er zijn 40 producten.

Item 1-40 van 40 in totaal item(s)

Actieve filters