Anodes

Wat is een anode?

Een anode is een stuk metaal wat zich onderop uw boot bevindt. Een anode wordt over een ander stuk metaal geplaatst dat minder goed tegen water kan zodat de anode de klappen als het ware opvangt.  Een anode op uw boot voorkomt dan dat er veel corrosie plaats zal vinden. Omdat een anode een belangrijk onderdeel is wordt aangeraden het elk jaar te vervangen. Het kan namelijk zijn dat de anode slijt en daardoor het metaal eronder minder goed wordt beschermd. 

Lees meer

Waar bestaat een anode uit?

Een anode is eigenlijk een stuk metaal wat vast zit aan een metalen strip, deze metalen strip maakt u dan vast met bouten en het stuk metaal in het midden last u vast. Een anode kan bestaan uit verschillende soorten metalen, welk metaal past bij uw boot hangt af van het water waarin u vaart. 

Welke anode past bij mijn boot?

Welke soort anodes bij uw boot past hangt vooral af van het soort water waarin u vaart. Zo slijt een anode in zoet water minder snel en is het bij zoet water slim om meerdere kleine anodes te plaatsen in plaats van één grote. Echter, is de meest belangrijke factor in welk water u vaart. Hierdoor zijn er anodes beschikbaar die van verschillende metalen zijn gemaakt. Voor zoet water zijn anodes van aluminium of een magnesium anode het meest geschikt en voor zout water is een zink anode aan te raden. 

Een magnesium anode of aluminium anode voor zoet water?

Wanneer u vaart in zoet water is zowel een aluminium anode als een magnesium anode geschikt. Het grootste verschil bij deze 2 metalen is dat een magnesium anode in principe beter beschermt dan een aluminium anode, maar dat deze ook sneller slijt. Mocht uw boot dus het hele seizoen in het water liggen dan is een aluminium anode dus geschikter dan een magnesium anode.

Er zijn 170 producten.

Item 1-96 van 170 in totaal item(s)

Actieve filters