Walstroom

Wat houdt walstroom in?

Walstroom houdt in dat u stroom gebruikt van de wal. Vaak hebben boten geen generator waarmee ze stroom kunnen genereren, dan is walstroom de enige optie. Boten die wel een generator hebben kunnen door walstroom hun eigen generator laten rusten wat weer minder schadelijk is voor het milieu, minder geluidsoverlast veroorzaakt en geld bespaart.

Lees meer

Een walstroomaansluiting realiseren

Om een walstroomaansluiting te realiseren zijn een aantal dingen nodig. Ten eerste is een walstroom stopcontact nodig. Dit zijn speciale stopcontacten die gemaakt zijn om walstroomaansluitingen te realiseren. Anders dan een stopcontact thuis zorgt een walstroom stopcontact ervoor dat er niet gemakkelijk kortsluiting plaats zal vinden door de aanwezigheid van water.

Naast een stopcontact is een walstoomkabel en walstroom stekker ook nodig. Omdat een walstroom stopcontact een andere aansluiting heeft dan normaal is ook een speciale stekker en kabel nodig.

Mocht uw haven vaak last hebben van kortsluitingen dan is een Vetus walstroombeveiliging handig. Dit is een kastje die tijdig waarschuwt wanneer er overbelasting zal plaatsvinden.

Er zijn 11 producten.

Item 1-11 van 11 in totaal item(s)

Actieve filters